Plánování a řízení výroby
V jedenáctém bloku se zaměříte na to, co rozhoduje o výkonnosti celé výroby – tok materiálu a efektivní řízení výroby. Ukážete si, jak navrhovat toky s minimem plýtvání, jak zavést princip jednoho kusu (OPF) a jak vyvážit výrobu pomocí konceptu Heijunka.
Naučíte se pracovat s tahovými systémy řízení (pull), plánovat pravidelnou vnitropodnikovou dopravu pomocí milk runu, a hlavně – vytvořit funkční kanbanový okruh. Ukážete si, jak správně určit počet karet, nastavit pravidla toku a dosáhnout pravidelnosti bez zbytečných zásob.
Prohloubíte znalosti z Value Stream Mappingu a naučíte se vytvářet mapu budoucího stavu, která povede ke skutečnému zlepšení. Součástí bloku je také praktická hra Kanban a workshop, kde si celý návrh toku ověříte v praxi.
REGISTRUJTE SE JEŠTĚ DNES!
Studium Průmyslového Inženýrství – MASTER
Co si z bloku odnesete?
PROGRAM BLOKU
1. DEN
09:00 – 09:30
Zahájení a kontrola úkolů z předchozího bloku
09:30 – 12:00
JIT, ABC XYZ, Pull, Push
12:00 – 13:00
Obědová pauza
13:00 – 14:30
Kanban, Milk run
14:30 – 16:00
Úvod do VSM, simulační VSM hra
16:00 – 17:00
Hejunka
17:00 – 18:30
Exkurze v hostitelské organizaci
17:00
Ukončení dne
2. DEN
8:00 – 8:30
Zpětná vazba z prvního dne
8:30 – 12:00
Hra Kanban a Workshop – sběr dat
12:00 – 13:00
Obědová pauza
13:00 – 15:00
Návrh Kanbanového okruhu
15:00 – 16:00
Prezentace výsledků workshopu
16:00
Závěr, ukončení dne